Пленкопвић: Хрватска ће градити пељешки мост

Срна
Пленкопвић: Хрватска ће градити пељешки мост

Загреб - Премијер Хрватске Андреј Пленковић одбацио је могућност да БиХ заустави изградњу пељешког моста и поручио да ће се тај пројект реализовати и "у сагласности са БиХ страном".

На питање Бранка Бачића /ХДЗ/ да ли је могуће да БиХ заустави изградњу моста, с обзиром на изјаве које стижу из БиХ, односно од СДА и Бакира Изетбеговића, Пленковић је рекао да једноставан одговор гласи - није могуће.


Он је нагласио да је пељешки мост стратешки и општеприхваћен пројекат, јавља Хина, а преносе хрватски медији.

"Сви из Дубровачко-неретванске жупаније знају шта тај мост значи", рекао је Пленковић, увјерен да би и грађани Неума, поготово у туристичкој сезони, профитирали кад би постојао алтернативни правац.

Наводећи габарите моста - висина 55 метара, пролаз за бродове 200 метара, он је упитао какав би то брод требало да иде према Неуму, а да не би могао проћи испод пељешког моста који је само 10 метара нижи од оног на Босфору.

"Мислим да ћемо све што треба с наше стране објаснити нашим пријатељима у БиХ, реализовати пројекат, Уговор о граници из 1999. године није ратификован, али је то пројекат који ће се реализовати и у сагласности с БиХ страном", поручио је хрватски премијер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана