Pleninković: Nema potrebe za podizanjem ograde na granicama

Agencije
Pleninković: Nema potrebe za podizanjem ograde na granicama

Karlovac - Hrvatski premijer Andrej Plenković smatra da Hrvatska ne treba da podiže ograde na svojim granicama, kao što je to počela da čini susjedna Slovenija u okviru priprema za eventualni novi migrantski talas.

Plenković kaže da postoji više načina da se granica štiti, te da u ovom trenutku ne vidi razlog za podizanjem fizičkih prepreka.


"Hrvatska će štititi svoju granicu, ima kvalitetan nadzor, a policija je podigla nivo pripravnosti na svim našim granicama, posebno zelenim, gdje je bilo slučajeva priliva migranata", rekao je Plenković novinarima u Karlovcu.

On je naveo da će Hrvatska sa svim susjednim državama pokušati da nađe mehanizme zaštite nacionalnih granica, izbjegavajući nekontrolisani i ilegalni talas migranata, prenose hrvatski mediji.

"Broj ljudi koji se kreću istočnomediteranskom balkanskom rutom u ovom trenutku je manji za 98 odsto manji i nema dramatičnog priliva migranata", rekao je Plenković.

Slovenija je 20. oktobra uz najveći granični prelaz sa Hrvatskom kod Bregane počela da postavljati metalnu panelnu ogradu, a juče je takve radove počela i na graničnom prelazu Macelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana