Пет сати је био под аутобусом, држао се рукама и ногам

Агенције
Пет сати је био под аутобусом, држао се рукама и ногам

Загреб - Хрватска полиција навела је да је мигрант који је пет сати путовао на релацији Београд-Загреб закачен испод аутобуса стар 21 годину и да је поријеклом Ирачанин.

Регионом је одјекнула вијест да се 12-годишњи дјечак провукао под аутобус хрватског превозника “Чазматранс“, те да је “ухваћен“ негдје код Иванић Града. Полиција је демантовала да је у питању било дијете и навела да су полицијски службеници затекли непознатог страног држављанина без докумената.

“Око 16:30 сати 26. децембра на ауто-путу А3, на одмаралишту Криж, након дојаве возача аутобуса, полицијски службеници затекли су непознатог страног држављанина без докумената. Страном држављанину пружена је љекарска помоћ, те нису утврђене никакве повреде. По досадашњим сазнањима ради се о 21-годишњем држављанину Ирака, те су у току провјере и утврђивање свих околности његовог уласка у Републику Хрватску“, наводи се у саопштењу полиције.

Потврђено је и да се он и даље налази у Хрватској.

Вијест о томе прво је пренела “Слободна Далмација“, а путник Анђелко Нежић навео је да је мигрант откривен пошто се чуло лупање испод аутобуса.

“Аутобус је из Београда кренуо у 11:30. Прошли смо Кутину, а негдје прије Иванића смо чули јако лупање испод аутобуса. Најприје слаб, а касније све јачи звук. Чим је аутобус стао, мали је сав прљав изашао између дијела за точкове. Тетурао се, био је у видљивом шоку”, навео је он.

Како каже, након што су изашла два возача из аутобуса, изашао је и он.

“Дошао сам до њега и схватио да не прича ни хрватски ни српски. Питао сам га на енглеском да ли је гладан или жедан и да ли могу нешто да учиним за њега, а он је одговорио да не треба и да је све у реду. Потом сам отишао до бензинске пумпе која је била јако близу и узео сам му нешто да поједе и попије”, додао је.

Из “Чазматранса“ су потврдили шта се догодило, те кажу да им то није први случај.

“Можемо да потврдимо да се то догодило. Он је у Београду отишао под аутобус, обухватио је рукама и ногама осовину која спаја задње точкове и тако се држао невјероватних пет сати. То нам није први случај, слично нам се недавно догодило на линији између Подгорице и Дубровника“, рекао је Дражен Павловић из управе “Чазматранса“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана