Паравиња моли предсједницу Хрватске да га заштити

jutarnji.hr
Паравиња моли предсједницу Хрватске да га заштити

Драган Паравиња упутио је новој предсједници Хрватске, Колинди Грабар Китаровић, писану молбу да га заштити од "националне дискриминације и тортуре" кроз коју пролази већ три и по године у притвору.

Ово писмо Паравиња је упутио из затворске болнице у Загребу, оптужен за покушај силовања и тешко убиство Антоније Билић (17), коме се на Жупанијском суду у Шибенику поново суди за та кривична дјела.

Уредним рукописом на четири густо исписане странице Паравиња се новој предсједници, која је још у кампањи изјавила да неће бити помиловања за силоватеље, педофиле и починиoце најтежих кривичних дјела, жали да су му ускраћена готово сва уставна права.

"Поштована, обраћам вам се с позивом на вашу изјаву из предсједничке кампање у којој сте тврдили да ћете бити "предсједница" свих грађана Републике Хрватске...Не мислим и не тражим да утичете на судске одлуке већ да се поштују уставне одредбе без обзира на националну припадност", стоји између осталог у писму које је Паравиња написао.

Паравињу је, наиме, суд у Шибенику прво осудио на јединствену затворску казну од 40 година, али Врховни суд је ту пресуду поништио у жалбеном поступку сматрајући како у првостепеном поступку није доказано да је покушај силовања претходио убиству. Због тога је поступак враћен на почетак, пише Јутарњи лист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана