Paraglajder aterirao na kombi

Agencije
Paraglajder aterirao na kombi

Bečići - Novi incident, koji se juče dogodio, kada je prilikom slijetanja na bečićku plažu povrijeđena djevojka, koju je paraglajdingom "vozio" pilot bez licence, novo je upozorenje da na uzletištu na Brajićima vlada i dalje haos.

A da je to tako upozorili su licencirani tandem piloti, koji su naveli da sa uzletišta svakodvno turiste prevoze šest nelicenciranih pilota, koji nemaju dozvole. Naime, juče oko 18 časova je došlo do novog incidenta, kada je djevojka paraglajdingom kojim je upravljao pilot koji nema licencu prilikom slijetanja udarila u parkirani kombi na zaleđu bečićke plaže.

Od siline udara došlo je do pucanja bočnih stakala na kombiju, djevojka je povrijedila nogu, dok je pilot prošao sa posjekotinama noge.

Na licu mjesta bili su i inspektori budvanske policije, kojima je slučaj prijavljen.

To je bila i kap koja je prelila čašu, jer se slično dogodilo prije mjesec dana kada je na isti način povrijeđen dječak, koga je prevozio nelicencirani pilot.

"Inspektori Agencije za civilno vazduhoplovstvo, u proteklih pet nedjelja, upravo u špicu sezone, nisu kontrolisali uzletište na Brajićima. Prilikom posljednje kontrole, ostavili su nam mejl da ih obavijestimo da li neko leti bez licence i prijavimo svaku nepravilnost. Mi smo više puta slali mejlove, ali nema odgoovora. U pitanju su šest ljudi koji nemaju licencu i koji kao tandem piloti prevoze turiste. Samo je pitanje dana kada će se nešto mnogo ozbuiljnije dogoditi", naveli su licencirani piloti, čija su imena poznata redakciji "Vijesti".

Upravo iz činjenice da među onima koji nemau licenci ima i pripadnika državnih i opštinskih službi oni su zatražili anonimnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana