Pahor: Evropska komisija, vjerovatno, posrednik

Srna
Pahor: Evropska komisija, vjerovatno, posrednik

Ljubljana - Predsjednik Slovenije Borut Pahor izjavio je da će Evropska komisija, vjerovatno, biti posrednik u sporu u vezi sa arbitražnom odlukom o granici sa Hrvatskom.Pahor je rekao da je implementacija arbitražne presude jedini način da bude riješeno pitanje granice, ali da treba nastaviti dijalog da bi do napretka došlo u razumno kratkom roku.


"Slovenija je u poziciji da sada ima presudu arbitražnog suda, zato očekujemo da će Komisija pozvati Hrvatsku da shvati novonastali položaj", istakao je Pahor u razgovoru sa predsjednikom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović.

Kitarovićeva je rekla da veoma dobre sveukupne odnose dvije prijateljskih država, članica EU i saveznica u NATO savezu, ne treba da zasjene pojedina otvorena pitanja koja je moguće riješiti dijalogom i uz međusobno poštovanje.

Slovenački predsjednik juče je na Brdu kod Kranja organizovao svečani ručak sa Kitarovićevom i italijanskim predsjednikom Serđom Matarelom. Prethodno se sastao sa Kitarovićevom, prenijeli su hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana