Оставке челника полиције због бомбашких напада у Подгорици

Агенције
Оставке челника полиције због бомбашких напада у Подгорици

Подгорица - Двојица начелника црногорске полиције поднијели су оставке послије серије бомбашких напада у Подгорици, у којима је погинуло двоје људи, а двоје тешко повређено.

Оставке су поднијели шеф криминалистике Милован Павићевић и помоћник директора Сектора за обезбјеђивање личности и објеката Предраг Ашанин, речено је подгоричким медијима у полицији.

Коначну ријеч о понуђеним оставкама даће дирекртор полиције и министар унутрашњих послова, наводе медији.

У три напада експлозивом постављеним под аутомобиле у Подгорици у посљедњих мјесец дана погинуле се двије особе, а двије су тешко повређене.

Посљедњи такав напад десио се пре двије вечери у једном од најпрометнијих булевара у ширем центру Подгорице, када је погунуо Дјорђе Секуловић за кога медији наводе да је из криминалног миљеа, те да је осуђиван за шверц дроге и разбојништва.

У том нападу тешко је повређена дјевојка која је са Секуловићем била у аутомобилу испод кога је била подметнута бомба, активирана даљинским управљачем.

Полиција истражује мотиве ових напада, а стручњаци наводе да је подметање бомби под аутомобиле метод који користе криминалне групе у обрачунима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана