Orkanska bura zatvorila puteve u Hrvatskoj

Srna
Orkanska bura zatvorila puteve u Hrvatskoj

Zagreb - Na hrvatskom primorju su, zbog orkanske bure, u prekidu mnoge trajektne, brodske i katamaranske linije, brojni putni pravci su zatvoreni, a zimski uslovi proglašeni su na većini puteva u Lici, saopšteno je jutros iz Hrvatskog autokluba.

Na snazi je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicama i šlepere sa poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.


Za sva vozila još je zatvorena dionica autoputa Rijeka - Zagreb između Kikovice i Delnica, dok su ukinuti zimski uslovi na većini puteva u Gorskom kotaru.

Zimski uslovi proglašeni su na većini puteva u Lici, a trenutno nema slobodnog putnog pravca za kamione sa prikolicama i šlepere sa poluprikolicama iz pravca unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto, javili su hrvatski mediji.

U prekidu je, između ostalih, i međunarodna trajektna linija Split - Ankona.

Vremenske neprilike juče su u Hrvatskoj za sobom u ostavile veliku materijalnu štetu i desetak povrijeđenih lica. Udari bure prevrtali su automobile, kamione, kontejnere, lomili grane stabala i električne stubove.

Vjetar je i u unutrašnjosti Hrvatske prouzrokovao probleme u saobraćaju, a 18-godišnji motociklista u Velikoj Gorici, kod Zagreba, izgubio je život zbog snažnog vjetra i prevelike brzine te udario u ogradu na obilaznici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana