Оптужена Сара Видак у ћелији борави са убицом

Агенције
Оптужена Сара Видак у ћелији борави са убицом

Котор - Основно државно тужилаштво у Котору подигло је оптужницу против Саре Видак (20) из Београда коју терети за напад на судију прекршајног суда у Котору.

Позивајући се на незванична сазнања, подгорички медији пишу да је студенткиња оптужена за напад на службено лице у вршењу службене дужности за које је, како се наводи, запријећена казна затвора од три мјесеца до пет година.

Сара Видак се већ неколико дана налази у притворској јединици затвора у Спужу након што је судија Прекршајног суда у Котору Јелена Станишић оптужила Видакову за вербални и физички напад, док је друга страна тврдила супротно. До инцидента је, како су раније пренијели медији, дошло  након што је судија Станишић изрекла прекршајну казну момку Саре Видак. Инцидент, међутим, није могао бити забиљежен камером, јер оне у которском суду не постоје, саопштио је адвокат судије Станишић.

Сарина мајка Оливера рекла је да је у ћелији са њеном кћерком смјештена и жена која је избола свог сина и која им стално прича о том догађају.

Ванрасправно вијеће Основног суда у Котору одбило је приговор адвоката на одређивање притвора Београђанки, тако да она остаје у притвору до 30 дана који јој је одредио судија за истрагу Основног суда у Котору. Иначе, породица Видак поднијела је и захтјев за Сарино пуштање из притвора уз кауцију, а одлука о томе још није донесена.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да држава чини онолико колико може у случају ухапшене Саре Видак, као и да је с тим у вези разговарао са министарком правде Нелом Кубуровић.

Заштитник грађана Србије Зоран Пашалић контактирао је са црногорским омбудсманом Шућком Боковићем с молбом да провјери и утврди третман који добија држављанка Србије у Спужу. Видакова, чланови њене породице и очевици тврде да је судија измислила напад због ког је дјевојка завршила у затвору.

Злоупотреба судства

Хапшење Саре Видак примјер је злоупотребе судства, изјавио је Милутин Ђукановић, посланик опозиционог црногорског Демократског фронта реагујући на хапшење Видакове у Црној Гори.

- И овај случај је примјер на који начин се злоупотребљава судство и на овај начин се жели послати порука свим слободним грађанима и силом утјерати ауторитет судства, које је изгубило сваки кредибилитет и углед - навео је Ђукановић.

(Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана