Optimistički za NATO

Glas Srpske
Optimistički za NATO

PODGORICA - Kampanja za ulazak Crne Gore u NATO, trebalo bi da bude "optimistička, edukativna, vedra, uz jasne i kratke poruke", predložio je akcioni tim crnogorske Vlade koji je u saradnji sa agencijom "Mapa", osmislio marketinški projekat kojim se popravila popularnost zapadne vojne alijanse u ovoj državi.

Prema prijedlogu agencije "MAPA", "inoviranje kampanje je potrebno i u vizuelnom i u verbalnom smislu".

- Vizuelno se odnosi na novi slogan i logotip kampanje, koji će biti "koloristički topliji", a verbalno u smislu da tonalitet kampanje bude "optimistički, edukativan, vedar, uz jasne i kratke poruke" - navodi se u prijedlogu ove marketinške agencije, čiji je vlasnik pozorišni režiser Radmila Vojvodić, inače sestra Anke Vojvodić, bivše ambasadorke Crne Gore u Beogradu.
Kampanja će se bazirati na dvije kategorije građana - neodlučne i protivnike NATO-a. U agenciji "MAPA" su kao neodlučne identifikovali "neobrazovane i siromašnije kategorije stanovništva i žene", a kao protivnike članstva "one koji se nacionalno izjašnjavaju kao Srbi, glasaju za prosrpske partije, vezuju se za Srpsku pravoslavnu crkvu i osjećaju bliskost sa Srbijom i Rusijom", uz napomenu da oni čine trećinu ukupne populacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana