Оптимистички за NATO

Глас Српске
Оптимистички за NATO

ПОДГОРИЦA - Кампања за улазак Црне Горе у NATO, требало би да буде "оптимистичка, едукативна, ведра, уз јасне и кратке поруке", предложио је акциони тим црногорске Владе који је у сарадњи са агенцијом "Мапа", осмислио маркетиншки пројекат којим се поправила популарност западне војне алијансе у овој држави.

Према приједлогу агенције "МAПA", "иновирање кампање је потребно и у визуелном и у вербалном смислу".

- Визуелно се односи на нови слоган и логотип кампање, који ће бити "колористички топлији", а вербално у смислу да тоналитет кампање буде "оптимистички, едукативан, ведар, уз јасне и кратке поруке" - наводи се у приједлогу ове маркетиншке агенције, чији је власник позоришни режисер Радмила Војводић, иначе сестра Aнке Војводић, бивше амбасадорке Црне Горе у Београду.
Кампања ће се базирати на двије категорије грађана - неодлучне и противнике NATO-а. У агенцији "МAПA" су као неодлучне идентификовали "необразоване и сиромашније категорије становништва и жене", а као противнике чланства "оне који се национално изјашњавају као Срби, гласају за просрпске партије, везују се за Српску православну цркву и осјећају блискост са Србијом и Русијом", уз напомену да они чине трећину укупне популације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана