Одржан протест због хапшења Медојевића, нови 12. децембра

Срна
Одржан протест због хапшења Медојевића, нови 12. децембра

Подгорица - Демократски фронт /ДФ/ одржао је вечерас протест у Подгорици због хапшења посланика Небојше Медојевића и најављеног хапшења Милана Кнежевића са кога је поручено да ће у сриједу, 12. децембра, протести почети у свим градовима у Црној Гори уколико Медојевић не буде пуштен из затвора у Спужу.

Један од лидера ДФ-а Андрија Мандић захвалио је грађанима који су се одазвали у великом броју, те је позвао Уставни суд да сутра да јасан одговор.

“Ова земља је кренула странпутицом. Зато смо ставили жуте прслуке да покажемо да нас има довољно за промјене у Црној Гори. Запалићемо ватру слободе у сриједу, када почињу протести у свим градовима Црне Горе. Читава Црна Гора биће запаљена бакљама слободе”, рекао је Мандић, који је и предсједник Нове српске демократије.

Он је нагласио да власт ризикује Медојевићев живот и да ДФ чека одговор.

Предсједник Социјалистичке народне партије Владан Јоковић рекао је да се не смије дозволити хапшење посланика јер их штити Устав, те је позвао власт да Медојевића пусти на слободу.

“Ако ми вечерас не изразимо протест, само би се поставило питање ко је сљедећи. Власт показује своју бахатост мислећи да ће ово вјечно трајати”, рекао је Јоковић.

Посланик Уједињене Црне Горе Горан Даниловић рекао је да подржава ДФ, те је позвао грађане да буду другачији од власти.

“Бранимо право посланика да буду слободни људи, јер би били слободни у свакој земљи осим у нашој. Не ваља да се гонимо као звијери, јер они који гоне биће гоњени. Тражићете заштиту као ми данас”, поручио је Даниловић.

Окупљени су послије обраћања кренули у протестну шетњу око “заробљених институција”, која је завршена након што су прошли центром града до Трга независности. Окупљени су се потом поново вратили испред зграде Скупштине Црне Горе.

Протест ДФ-а под називом “Слобода” завршен је без инцидената. Током трајања скупа јаке полицијске снаге обезбјеђивале су зграде Владе, Предсједништва, Скупштине и тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана