Od jutros kilometarske kolone y Hrvatskoj

Srna
Od jutros kilometarske kolone y Hrvatskoj

Zagreb - Kilometarske kolone od jutros su na auto-putevima i na graničnim prelazima u Hrvatskoj.

Pred naplatnom stanicom Lučko na auto-putu Zagreb-Karlovac-Split kolona je duga oko pet kilometara iz pravca Jankomira, a iz pravca Buzina oko jedan i po kilometar, javio je Hrvatski auto-klub.


Šest kilometara duga je kolona na izlazu iz Hrvatske pred graničnim prelazom Bajakovo, a devet kilometara na auto-putu Zagreb-Goričan pred naplatom Sveta Helena prema Zagrebu.

Povremeni su zastoji na auto-putevima između Bosiljeva dva i tunela Sveti Rok prema moru, Zagreb-Macelj pred naplatnom stanicom Zaprešić, Zagreb-Goričan prema Zagrebu, te Rijeka-Zagreb pred naplatnom stanicom Oštrovica prema Krku.

Zastoja ima na Jadranskoj magistrali na prilazima turističkim centrima.

Zbog pojačanog saobraćaja povremeno se usporeno vozi na auto-putu Zadar-Split-Ploče, Rijeka-Zagreb, Istarskim ipsilonom, Krčkom mostu, te magistralnim putevima između Zagreba i Karlovca i Krk-Baška-Šmrika.

U slučaju većeg zastoja i blokade saobraćaja, preduzeće "Hrvatsku auto-putevi" dijeliće putnicima flaše vode na ulazu Lučko, Sveta Helena, Rupa i Sveti Rok. Pripremljeno je 20.000 flašica vode.

Zbog dolaska ruskog predsjednika Vladimira Putina u Sloveniju danas se očekuju velike poteškoće u saobraćaju na području Ljubljane i sjeverne Slovenije, te na auto-putu Zagreb-Goričan, zagrebačkoj obilaznici i auto-puti Rupa-Rijeka. Teškoće u saobraćaju biće dodatne i zbog špice turističke sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana