Novi povjerenik Vlade Hrvatske Fabris Peruško?

Novi povjerenik Vlade Hrvatske Fabris Peruško? 27.02.2018 11:45 | Srna

Zagreb - Novi povjerenik Vlade Hrvatske za koncern "Agrokor" trebao bi biti Fabris Peruško iz uprave "Tiska", a mjesto zamjenika trebalo bi da pripadne direktoru firme "KHA" Ireni Veber, saznaje "Večernji list".

List piše da Peruško, koji je u "Agrokoru" bio uključen kao savjetnik i poznaje proces restrukturisanja, ima podršku većine povjerilaca.


Peruško je u maju 2017. godine došao na poziciju člana uprave zaduženog za finansije i restrukturisanje "Tiska", za koju se vjeruje da je bila jedna od kompanija iz sastava "Agrokora" u finansijski i poslovno najtežoj situaciji.

Nova uprava "Tiska" uspjela je u veoma kratkom roku stabilizovati poslovanje i vratiti profitabilnost, čime je sačuvano oko 3.600 radnih mjesta.

Veberova je bila uključena u proces restrukturisanja, kao savjetnik dosadašnjeg povjerenika Vlade Hrvatske za "Agrokor" Ante Ramljaka.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković juče je rekao da su obavili niz razgovora sa kandidatima i da se sprovode konačne provjere.

Ona je dodao da će ove sedmice biti predložena nova vanredna uprava "Agrokora".

Ramljak je nedavno podnio ostavku na mjesto povjerenika Vlade Hrvatske za "Agrokor" zbog stalnih napada i pritisaka. On je svu dokumentaciju o savjetnicima tog koncerna donio hrvatskom premijeru, koji je naredio analizu.

Predaja dokumentacije je uslijedila nakon izbijanja afere u kojoj je otkriveno da je kompanija u kojoj je Ramljak radio prije preuzimanja funkcije povjerenika dobijala 250.000 kuna /33.600 evra/ sedmično za usluge glavnog savjetnika u procesu restrukturisanja "Agrokora.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica