Нова истрага против Бандића

Срна
Нова истрага против Бандића

Загреб - Хрватска Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала /Ускок/ покренула је нову истрагу против загребачког градоначелника Милана Бандића, те Зденке Палац и Ивице Ловрића због сумње да су злоупотребом положаја и овлаштења оштетили град Загреб за око 40.000 евра.

Из Ускока наводе да се сумња да је Бандић незаконито прихватио молбу једног загребачког удружења и донио закључак да град буде покровитељ њихових активности од 21. септембра до 5. октобра, што не обухвата финансијску помоћ.

Хрватски медији наводе да је ријеч о Удружењу "У име породице", те да се покровитељство односи на њихове активности у вези са референдумом о измјени изборног система.

Супротно донесеном закључку, Бандић је од начелника градског Одјељења за образовање, културу и спорт Зденке Палац затражио да на рачун града, а за потребе удружења, организује штампање летака и плаката, што је Палацева учинила склапањем послова са разним трговачким друштвима, наводе из Ускока.

Бандић је од шефа подружнице загребачке "Тржнице" Ивице Ловрића затражио да уступи већи број штандова, што је Ловрић и учинио.

Против Бандића се већ води поступак због сумње у вишемилионске  малверзације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана