Nevrijeme u Crnroj Gori, saobraćajni kolaps u Sloveniji

Agencije
Nevrijeme u Crnroj Gori, saobraćajni kolaps u Sloveniji

Veliko nevrijeme sa jakim južnim vjetrom i kišom, nije danas pričinilo veće probleme u Tivtu.

Uprkos jakim udarima juga, saobraćaj na aerodromu Tivat odvijao se normalno, sa izuzetkom Air Serbija leta iz Beograda koji je preusmjeren na Podgoricu.

Ostali letovi Montenegro Airlinesa i ruske kompanije Aeroflot za Beograd, Bari i Moskvu su realizovani po planu, pišu Vijesti.online.

Tivatski komunalci imali su pojačano dežurstvo i odmah su intervenisali čisteći manja zagušenja u odvodima atmosferske kanalizacije.

Udari valova nošeni olujnim jugom razbijali su se uz obalu, ugrožavajući manje barke mještana na nezaštićenim vezovima, dok problema u marini Porto Montenegro nije bilo jer su njeni dokeri na vrijeme preduzeli pojačane mjere opreza i osigurali sve jahte na vezu.

Hidrograđebvinska operativa kotorske firme Yu Briv morala je međutim, privremeno obustaviti izvođenje radova na pobijanju šipova i postavljanju betonskih elemenara za produžetak operativne obale mula 1 Porto Montenegra, jer se taj posao nije mogao obavljati po velikim valovima i olujnom vjetru.

Morski talasi povremeno su se prelivali preko Jadranske magistrale na Opatovu, dok je obalni put kroz Donju Lastvu bio potpuno poplavljen morem u kojem je ostalo i nekoliko automobila parkiranih na mjesnoj rivi.

U Sloveniji snijeg izazvao teškoće u saobraćaju

Velike količine snijega koji u Sloveniji i dalje pada u središnjem i sjevernom dijelu zemlje, izazvale su povećan broj saobraćajnih nesreća, kašnjenje autobusa, a otežan je i saobraćaj preko aerodroma Brnik, objavili su slovenački mediji.

Do sada je napadalo od 10 do 40 cantimetara snijega, a privremeni prestanak padavia se očekuje u poslijepodnevnim satima.

Zbog oštećenja koja je snijeg izazvao na električnoj mreži bez stuje je ostalo 1.200 potrošača.

Očekuje se da će snijeg nastaviti da pada i narednih dana, a metereolozi predviđaju dalji pad temperatura, koje bi sledeće nedelje u jutarnjim satima mogle da budu oko minus pet dok bi u izrazito hladnim noćima mogle da dostignu i do minus 10 stepeni.

Očekuje se da će ovo zahlađenje potrajati nekoliko nedelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana