Невријеме у Црнрој Гори, саобраћајни колапс у Словенији

Агенције
Невријеме у Црнрој Гори, саобраћајни колапс у Словенији

Велико невријеме са јаким јужним вјетром и кишом, није данас причинило веће проблеме у Тивту.

Упркос јаким ударима југа, саобраћај на аеродрому Тиват одвијао се нормално, са изузетком Аир Сербија лета из Београда који је преусмјерен на Подгорицу.

Остали летови Монтенегро Аирлинеса и руске компаније Аерофлот за Београд, Бари и Москву су реализовани по плану, пишу Вијести.онлине.

Тиватски комуналци имали су појачано дежурство и одмах су интервенисали чистећи мања загушења у одводима атмосферске канализације.

Удари валова ношени олујним југом разбијали су се уз обалу, угрожавајући мање барке мјештана на незаштићеним везовима, док проблема у марини Порто Монтенегро није било јер су њени докери на вријеме предузели појачане мјере опреза и осигурали све јахте на везу.

Хидрограђебвинска оператива которске фирме Yu Briv морала је међутим, привремено обуставити извођење радова на побијању шипова и постављању бетонских елеменара за продужетак оперативне обале мула 1 Порто Монтенегра, јер се тај посао није могао обављати по великим валовима и олујном вјетру.

Морски таласи повремено су се преливали преко Јадранске магистрале на Опатову, док је обални пут кроз Доњу Ластву био потпуно поплављен морем у којем је остало и неколико аутомобила паркираних на мјесној риви.

У Словенији снијег изазвао тешкоће у саобраћају

Велике количине снијега који у Словенији и даље пада у средишњем и сјеверном дијелу земље, изазвале су повећан број саобраћајних несрећа, кашњење аутобуса, а отежан је и саобраћај преко аеродрома Брник, објавили су словеначки медији.

До сада је нападало од 10 до 40 цантиметара снијега, а привремени престанак падавиа се очекује у послијеподневним сатима.

Због оштећења која је снијег изазвао на електричној мрежи без стује је остало 1.200 потрошача.

Очекује се да ће снијег наставити да пада и наредних дана, а метереолози предвиђају даљи пад температура, које би следеће недеље у јутарњим сатима могле да буду око минус пет док би у изразито хладним ноћима могле да достигну и до минус 10 степени.

Очекује се да ће ово захлађење потрајати неколико недеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана