Nevrijeme na Jadranu, poplavljena groblja VIDEO

Tanjug
Nevrijeme na Jadranu, poplavljena groblja VIDEO

Zagreb - U Hrvatskoj je proglašen crveni meteo-alarm sa upozorenjem za dijelove Jadrana, nakon što su poplavljeni Zadar, Hvar, dijelovi Jadranske magistrale.

Osim toga, vojska je stavljena u stanje pune pripravnosti. Meteorolozi nemaju ohrabrujuće vijesti kada je u pitanju prestanak padavina.

Obilne padavine su ranije pogodine najprije pogodile Zadar, gdje je do sada palo više od 200 litara vode po kvadratnom metru, što je dva puta više od mjesečnog prosjeka za septembar.

Kako kiša neprestano pada od sedam sati ujutro, voda je u gradu izazvala velike probleme pa su između ostalog potopljene bolnica i trgovački centar Supernova, mnoge kuće i poslovni prostori.

Kako je je prenio zagrebački Jutarnji, posebno su potresni prizori potopljenog groblja.

U gradu nema struje, telefoni ne rade, a voda iz slavine nije za piće.

Hitne službe zatrpane su pozivima, izlazi se na intervencije, a Ministarstvo odbrane je saopštilo da je 300 vojnika i 13 teretnih kamiona u pripravnosti za slučaju da bude potrebe za dodatnom pomići.

Zbog velikih poplava, predstavnici državnog vrha su prekinuti svoje redovne aktivnosti i uputili su se ka Zadru.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, premijer Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i odbrane Mladen Krstičević razgovaraće sa predstavnicima tamošnjih lokalnih vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana