Не престају напади на Пуповца

Глас Српске
Не престају напади на Пуповца

Загреб - Напади да лидера Самосталне демократске српске странке Милорада Пуповца не јењавају, а јуче се огласио и замјеник предсједника владајућег ХДЗ-а Милијан Бркић.

Бркић је још један у низу који лидера СДСС-а и СНВ-а прозивају због присуства на комеморацији жртвама војно-полицијске акције “Олуја”, која је 5. августа одржана у Бачкој Паланци.

Бркић каже да посланици хрватског парламента морају да буду одговорни према онима који су их изабрали, па тако и Милорад Пуповац, који је присуствовао комеморацији на којој је предсједник Александар Вучић Хрватску упоредио с Хитлеровом Њемачком.

- Ми који смо изабрани у Хрватски сабор, који користимо бенефите хрватске државе, која је створена на жртви хрватских бораца у рату, морамо имати одговорност према онима који су нас изабрали, па тако и Пуповац - рекао је Бркић у Сабору.

Он сматра да Пуповац, као и остали грађани Хрватске, имају право да иду гдје хоће, али да, како је рекао, мора бити свјестан чињенице да је посланик у Хрватском сабору.

- Хрватска је слободна земља, чланица ЕУ, сви грађани Хрватске су уједно и грађани ЕУ, имамо пасоше, свако може путовати, хвала Богу прошла су времена кад нисмо смјели, тако и Пуповац може ићи у Бачку Паланку, гдје год хоће - казао је Бркић.

Пуповац је раније изјавио да одговара само за своје ријечи и дјела, али за туђе не. Тако је одговорио онима који су га критиковали што није реаговао када је Вучић, између осталог, Хрватску упоредио са нацистичком Њемачком.

Туђманов Србин, први Србин у Хрвата, професионални Србин, етно-бизнисмен, четник... само су неки од назива који прате Пуповца. Након лутања кроз неколико странака од 1988. године, у Сабор је ушао 1995. године на листи Акције социјалдемократа Хрватске, да би након тога прешао у садашњу странку СДСС.

ХРТ

Милорад Пуповац је критиковао хрватски Јавни сервис ХРТ због отказа који је добио новинар Хрвоје Зовко и, како је рекао, наводног демантија објављеног на тој ТВ да у Јастребарском од 1941. до 1945. није постојао дјечји логор.

- СДСС је често бранио самосталност уређивачке политике, али оно што се у посљедње вријеме догађа на ХРТ-у, веома нас забрињава - рекао је Пуповац.

Подсјетио је да је на ХРТ-у прије неколико дана објављен наводни деманти да 1945. није постојао дјечји логор, што је, казао је Пуповац, нешто што је само по себи недопустиво и у нескладу с Кривичним законом, када је у питању негирање холокауста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана