Motivi ubistva Gorana Lenca tokom treninga i dalje nepoznati

Agencije
Motivi ubistva Gorana Lenca tokom treninga i dalje nepoznati

Kotor - Ubistvo fudbalera Gorana Lenca nije nastavak obračuna kriminalnih klanova, rečeno je nezvanično iz Uprave policije gdje navode da ubijeni nije imao kriminalni dosije.

Lenac i još jedan muškarac trenirali su na pomoćnom stadionu FK Bokelja, kada je Kotoraninu ispaljen hitac u glavu. Iz vrha Uprave policije rečeno da nijedan od njih nema kriminalni dosije. Iz Tužilaštva je nezvanično saopšteno da nijedna osoba nije uhapšena povodom ubistva.

- Skoro danonoćno se obavljaju informativni razgovori sa osobama koje važe za bezbjednosno interesantna lica, ali niko od njih za sada nije zadržan - pojašnjava sagovornik iz policije.

Policija je razgovarala i sa prijateljima fudbalera, pokušavajući da sazna da li je Kotoranin imao neraščišćenih računa. Tridesetdvogodišnjak je preminuo u subotu, pola sata prije ponoći, u risanskoj bolnici. Par sati prije toga, u 19.30 je ranjen. Dok je trčao na stadionu prišao mu je krupniji, crnokosi muškarac i ispalio hitac u glavu.

Zbog ubistva Lenca oglasili su se iz kotorske URA, poručujući da dok premijer Duško Marković tvrdi da su ovih dana "mir i bezbjednost u Crnoj Gori povoljni, u Kotoru je izgubljen još jedan mladi život, iz zasjede pucnjem u glavu".

Oni su pozvali nadležne da saopšte šta je preduzeto da bude smanjen broj ubistava u Crnoj Gori: "Koliko je počinilaca uhvaćeno, procesuirano i osuđeno u posljednje dvije godine, sa posebnim osvrtom na Kotor".

Draško Braunović, sportski direktor kluba Bokelja, izjavio je da je Goran Lenac bio uzoran član Fudbalskog kluba Bokelj.

- Nije imao nijednu mrlju u fudbalskoj karijeri. Ranije je bio golman Bokelja, a nakon toga trener golmana mlađih selekcija - kazao je Braunović.

Bivši član skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Zoran Miljanić ocijenio je da premijer i njegovi saradnici pokušavaju da umire javnost, jer je očigledno da borba sa organizovanim kriminalom ne daje rezultate pa se nekako moraju umiriti tenzije, jer je samo pitanje trenutka kada će opet nastradati neki nevini građanin koji se u pogrešno vrijeme nađe na pogrešnom mjestu.

Direktor policije Slavko Stojanović nije odgovorio na pitanje da li se osjeća odgovornim zbog nemoći policije da stane na put učestalim ubistvima u Crnoj Gori. Lenac, koji prema pouzdanim saznanjima iz policije nema kriminalni dosije, ubijen je nepunih deset dana nakon što je u Podgorici likvidiran Ivan Nedović.

Kriminalci neće biti iznad zakona

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je da razumije uznemirenost građana povodom pojedinačnih slučajeva ubistava. Dodaje da građane želi da uvjeri da je bezbjednosna situacija u zemlji povoljna, te da nijednom kriminalcu neće dozvoliti da bude iznad zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana