Мотиви убиства Горана Ленца током тренинга и даље непознати

Агенције
Мотиви убиства Горана Ленца током тренинга и даље непознати

Котор - Убиство фудбалера Горана Ленца није наставак обрачуна криминалних кланова, речено је незванично из Управе полиције гдје наводе да убијени није имао криминални досије.

Ленац и још један мушкарац тренирали су на помоћном стадиону ФК Бокеља, када је Которанину испаљен хитац у главу. Из врха Управе полиције речено да ниједан од њих нема криминални досије. Из Тужилаштва је незванично саопштено да ниједна особа није ухапшена поводом убиства.

- Скоро даноноћно се обављају информативни разговори са особама које важе за безбједносно интересантна лица, али нико од њих за сада није задржан - појашњава саговорник из полиције.

Полиција је разговарала и са пријатељима фудбалера, покушавајући да сазна да ли је Которанин имао нерашчишћених рачуна. Тридесетдвогодишњак је преминуо у суботу, пола сата прије поноћи, у рисанској болници. Пар сати прије тога, у 19.30 је рањен. Док је трчао на стадиону пришао му је крупнији, црнокоси мушкарац и испалио хитац у главу.

Због убиства Ленца огласили су се из которске УРА, поручујући да док премијер Душко Марковић тврди да су ових дана "мир и безбједност у Црној Гори повољни, у Котору је изгубљен још један млади живот, из засједе пуцњем у главу".

Они су позвали надлежне да саопште шта је предузето да буде смањен број убистава у Црној Гори: "Колико је починилаца ухваћено, процесуирано и осуђено у посљедње двије године, са посебним освртом на Котор".

Драшко Брауновић, спортски директор клуба Бокеља, изјавио је да је Горан Ленац био узоран члан Фудбалског клуба Бокељ.

- Није имао ниједну мрљу у фудбалској каријери. Раније је био голман Бокеља, а након тога тренер голмана млађих селекција - казао је Брауновић.

Бивши члан скупштинског Одбора за безбједност и одбрану Зоран Миљанић оцијенио је да премијер и његови сарадници покушавају да умире јавност, јер је очигледно да борба са организованим криминалом не даје резултате па се некако морају умирити тензије, јер је само питање тренутка када ће опет настрадати неки невини грађанин који се у погрешно вријеме нађе на погрешном мјесту.

Директор полиције Славко Стојановић није одговорио на питање да ли се осјећа одговорним због немоћи полиције да стане на пут учесталим убиствима у Црној Гори. Ленац, који према поузданим сазнањима из полиције нема криминални досије, убијен је непуних десет дана након што је у Подгорици ликвидиран Иван Недовић.

Криминалци неће бити изнад закона

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић казао је да разумије узнемиреност грађана поводом појединачних случајева убистава. Додаје да грађане жели да увјери да је безбједносна ситуација у земљи повољна, те да ниједном криминалцу неће дозволити да буде изнад закона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана