Most pušta niz vodu lidera HDZ-a?

Agencije
Most pušta niz vodu lidera HDZ-a?

Zagreb - Poslanici liste "Most", koalicionog partnera HDZ-a, glasaće za opoziv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, tvrde pojedini članovi ove liste.

Član "Mosta" Ružica Vukovac potvrdila je novinarima da se oni još uvijek dogovaraju, ali da će većina biti za izglasavanje nepovjerenja Tomislavu Karamarku.


Odmah nakon njene izjave, Robert Podolnjak, poslanik sa liste "Mosta", ublažio je taj stav izjavom da će "Most" o opozivu Tomislava Karamarka, lidera HDZ-a, odlučiti kad za to dođe vrijeme.

"Nismo kolektivno odlučivali. Nećemo se pojedinačno izjašnjavati. Odlučićemo kad bude vrijeme na Nacionalnom vijeću i Klubu zastupnika", poručuje Podolnjak.

Juro Martinović iz "Mosta" kaže da je teško danas reći da li će biti "za" ili "protiv" opoziva.

Još dva poslanika "Mosta" glasaće za opoziv - Bulj i Kristić. Oni smatraju da Karamarko nakon afere sa MOLO-om ne može da ostane na sadašnjoj funkciji, jer se radi o sukobu interesa.

Glasanje o povjerenju Karamarku zatražili su SDP i HSU nakon što je "buknula" afera u vezi sa uslugama koje je firma Karamarkove supruge Ane pružala lobisti MOL-a Josipu Petroviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana