Млада Словенка одсјекла руку да би извукла паре од осигурања

jutarnji.hr
Млада Словенка одсјекла руку да би извукла паре од осигурања

Љубљана - Невјероватан случај покушаја преваре размрсила је словеначка полиција, откривши да је 21-годишњакиња из околине Љубљане намјерно одрезала своју руку изнад зглоба, а онда затражила одштету од више осигуравајућих друштава, приказавши то као несрећу при резању грана за огрев циркуларном пилом.

Заједно с њом за планирање и извођење покушаја преваре осумњичена су тројица мушкараца из Љубљане и околине, 29-годишњак, 58-годишњак и 63-годишњак у чијој кући се све планирало и догодило.

Полиција је крајем прошле сед,оце успјела ријешити случај и поднијети пријаве, објавила је љубљанска полиција у на конференцији за новинаре.

Све четири особе приведене су прошле седмице, након чега су двојица пуштена из притвора и браниће се са слободе, док је за 21-годишњакињу и њног 29-годишњег помагача продужен притвор.

За покушај преваре више осигуравајућих друштава пријети им казна затвора од једне до осам година буду ли правоснажно осуђени.

Криминалистичком истрагом полиција је утврдила да су осумњиченици крајем прошле године детаљно планирали како извести превару и међусобно подијелили улоге. Након тога су са пет осигуравајућих кућа уговорили полисе осигурања за случај несреће с високим предвиђеним одштетама и рентом.

Почетком ове године, након што су прве рате полиса већ уплатили, 21-годишњакиња је намјерно одрезала руку, с циљем да се то прикаже као несрећа при резању дрва за огрјев.

63-годишњак који је учествовао у покушају преваре након тога јој је пружио прву помоћ, те позвао хитну помоћ, али је одрезани дио руке оставио на мјесту “несреће”.

Полиција је касније одрезани уд однијела у болницу, гдје су јој га лијечници оперативним захватом успјели “пришити”, спасивши је од трајног инвалидитета.

Неколико дана након “несреће” осумњичени су од осигуравајућих друштава затражили одштету, али је полиција у свему препознала намјеру преваре и успјела ријешити случај.

У случају да је превара успјела, 21-годишњакиња би од осигуравајућих компанија добила 383.000 еура одштете, а вјероватно и више од 3.000 еура доживотне мјесечне ренте за инвалидност, док се укупна свота штете коју су осигуравајућа друштва због лажне пријаве осигурања за несрећу могла претрпјети пење и до преко 3.000.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана