Milivoje Katnić, crnogorski tužilac: Planirano nasilno rušenje Vučića

Glas Srpske
Milivoje Katnić, crnogorski tužilac: Planirano nasilno rušenje Vučića

Podgorica - Bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić, poslije premijera Crne Gore Mila Đukanovića, planirao je nasilnim putem da smijeni tadašnjeg srpskog premijera Aleksandra Vučića.

To je, naime, na sudu u Podgorici otkrio glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić ističući da je kriminalna organizacija, koja je planirala nasilnu smjenu vlasti u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine, željela da isti scenario primijeni i u Srbiji.

- Ova kriminalna organizacija stvorena je ne samo zbog Crne Gore nego i zbog drugih područja i jasno je da je pripremana slična situacija i u Srbiji. Ono što se pripremalo tadašnjem crnogorskom premijeru Milu Đukanoviću planirano je i u Srbiji - rekao je Katnić u Višem sudu u Podgorici na nastavku suđenja grupi od 14 crnogorskih, srpskih i ruskih državljana, među kojima je i Dikić.

Katnić je posebno naglasio da su planovi te grupe bili čist organizovani kriminal, a ocijenio je i da on “ne brani Vučića, već ga spasava”.

Na sudu su pročitane i presretnute SMS poruke koje je Dikić slao osobi pod imenom Vuk Jovanović.

- Aleksandar Vučić je najveći špijun... Da li vam je jasno da mu je cilj da uništi Srbiju? Svi u odbranu demokratije - naveo je Dikić u jednoj od poruka, prenose mediji.

Takođe su pročitane i poruke koje je Dikić slao na kontakt memorisan kao “Vučić novi broj”.

- Predsedniče, znam da ste u velikom poslu i ne bih da smetam. Pitam vas u vezi s poslom u Moskvi - navodi se u poruci Dikića.

On u poruci traži da ga pošalju da radi u Rusiji ili Republici Srpskoj jer je trebalo da radi u Sloveniji.

- Veliki ste čovek i to ste opet dokazali, ne dozvolite nepravdu prema nemoćnima. Čekam poziv - druga je Dikićeva poruka upućena kontaktu “Vučić novi broj”.

Na kraju su čitane i poruke koje je Dikić slao šefu policije Nebojši Stefanoviću kome je nudio pomoć, ukoliko je potrebna.

Hapšenje

Dikić je oktobra 2016. uhapšen u Crnoj Gori pod optužbom za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam, kao i za pripremanje napada na institucije i otmicu i likvidaciju Mila Đukanovića. Suđenje je u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana