Милановић: Што ради ХДЗ ни Туђман није радио”

Агенције
Милановић: Што ради ХДЗ ни Туђман није радио”

Осијек -- Хрватски премијер и предсједник СДП-а Зоран Милановић оштро је критиковао опозициону ХДЗ и оцјенио да до сад није забиљежена тако затрована политичка клима.

“Праве се спискови људи који не воле Хрватску. То (Фрањо) Туђман није радио, или колико знам није, у вријеме рата када је ситуација била неупоредиво тежа. Радили су то његови насљедници понекад, али су знали кад треба стати”, рекао је Милановић у Осијеку на конвенцији осјечко-барањског СДП-а, пренијели су локални медији.

Он је истакао да је ХДЗ и раније подгријавао ниске страсти, прозивао и дјелио људе, али би се то исцрпило у ранијој фази изборног циклуса, али данас није тако.

“То показује ниво очаја и фрустрација, али и тоталне људске и политичке неодговорности људи који су то у стању”, рекао је премијер и позвао челника ХДЗ Томислава Карамарка на јавну дебату о визији Хрватске.

Милановић се осврнуо на критике опозиције и оцјенио да је његова Влада најуспјешнија досад. Поновио је да у три и по године мандата влада лијевог центра ради озбиљан посао, уз мало разумијевања, пуно критика и нездраве атмосфере у друштву.

Редовни парламенентрани избори у Хрватској треба да буду одржани крајем ове или најкасније почетком 2016.

Према посљедњим истраживањима јавног мнења, највећу подршку ужива десна коалиција окупљена око ХДЗ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана