Милановић: Ако затворе границу, Мађари ће морати да пуцају на људе

Агенције
Милановић: Ако затворе границу, Мађари ће морати да пуцају на људе

Загреб - Хрватски премијер Зоран Милановић изјавио је данас да ће Мађари морати да пуцају на избјеглице уколико затворе границу са Хрватском.

Говорећи о огради коју Мађарска поставља на граници са Хрватском како би спријечила улазак великог броја избјеглица, Милановић је навео да то није ограда, већ бодљикава жица.

"Идите на границу и снимите. То ће људи појести, мораће пуцати на људе", рекао је Милановић новинарима у Дубровнику.

Он је додао да на Превлаци неће бити смјештене избјеглице, наводећи да Хрватска "бира која ће врата држати отворена".

Хрватски министар унутрашњих послова Ранко Остојић изјавио је данас да ће се Хрватска брзо прилагодити, ако Мађари затворе границу јер је са Словенијом све договорено.

"Наравно да смо договорили руте. Морамо имати стратегију уколико Мађарска затвори границу. Брзо ћемо се прилагодити томе", рекао је Остојић за "Ен један".

Из Мађарске је данас потврђено да ће бити подигнута ограда дуж цијеле границе са Хрватском.

"Бранићемо Мађарску и Европу на граници са Хрватском", рекао је шеф кабинета мађарског премијера Јанош Лазар.

Загребачки "Јутарњи лист" пише да ће Мађарска сутра затворити границу са Хрватском, на којој је већ постављена висока ограда, а сада се на њу додаје и жилет жица.

Мађарски војници већ двије седмице ужурбано раде на подизању бедема између двије државе чланице ЕУ, а очекује се да до краја сутрашњег дана буде постављена двострука ограда дуж цијеле копнене границе Мађарске са Хрватском.

Према незваничним сазнањима "Јутарњег листа", потпуно затварање границе и завршетак изградње ограде планирани су за крај ове седмице, вјероватно сутра, након чега ће избјеглице у Мађарску моћи да уђу само преко званичних прелаза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана