Марина Ловрић-Мерзел остаје без имунитета

Агенције
Марина Ловрић-Мерзел остаје без имунитета

Загреб - Саборско Мандатно-имунитетно повјеренство данас је једногласно и без расправе одлучио Сабору предложити да укине заступнички имунитет бившој сисачкој жупаници Марини Ловрић-Мерзел, како би се могао наставити кривични поступак у којем је осумњичена за вишемилијунске малверзације.

Одобрење за наставак кривичног поступка од Сабора је затражио ДОРХ, који Ловрић-Мерзел терети за више казнених дјела злопорабе положаја и овласти, кривотворење службене исправе, примање мита и прање новца. Сабору су доставили четири правомоћна рјешења о провођењу истраге. 

Казнени поступак против Марине Ловрић-Мерзел започо је у вријеме док јој је заступнички мандат био у мировању. У међувремену је одступила с дужности жупанице и затражила да јој се активира заступнички мандат, што је Сабор и учинио. 

Будући да се казнени поступак против заступника не може водити без одобрења Сабора, ДОРХ је 26. септембра затражио да се Ловрић-Мерзел укине заступнички имунитет. 

Предсједница МИП-а Гордана Собол (СДП) на сједници је подсјетила како је уобичајено да Сабор на захтјев ДОРХ-а одобрава укидање имунитета заступника, не улазећи у садржај поступка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана