Maloljetnih iz BiH sa vršnjakom iz Crne Gore ukrao automobil

Srna
Maloljetnih iz BiH sa vršnjakom iz Crne Gore ukrao automobil

Podgorica - Beranska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv dva maloljetnika, od kojih je jedan iz BiH, zbog sumnje da su ukrali automobil.

Iz Uprave policije Crne Gore saopšteno je da su službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje danas kontrolisali vozilo marke “golf dva” beranskih registarskih oznaka kojim je upravljao šesnaestogodišnjak iz Tivta čiji su inicijali L.Ž, dok se na suvozačevom mjestu nalazio M.L. /17/ iz BiH, sa prebivalištem u Kotoru.

“Ove osobe nisu posjedovale dokumentaciju na osnovu koje bi se mogao utvrditi njihov identitet, a ni godine starosti, pa su privedene u prostorije Centra bezbjednosti”, ističe se u saopštenju i dodaje da je vozilo isključeno iz saobraćaja jer su policajci posumnjali da je ukradeno.

Dežurna služba Centra bezbjednosti Berane obavijestila je kolege iz Bijelog PoljA da je R.K. iz Berana prijavio da su mu u toku noći nepoznate osobe ukrale vozilo, a ispostavilo se da je riječ o “golfu” kojim su upravljali maloljetnici.

Iz policije navode da su osumnjičeni i vozilo predati pripadnicima Centra bezbjednosti Berane radi preduzimanja daljih mjera i radnji.

“O događaju je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da protiv L.Ž. i M.L. bude podnesena krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da su počinili ovo krivično djelo”, ističe se u saopštenju i dodaje da je vozilo vraćeno vlasniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana