Majka Luke Bojovića pripremala ubistvo

Agencije
Majka Luke Bojovića pripremala ubistvo

Podgorica - Majka Luke i Nikole Bojovića Anđelka Bojović i njihov brat od strica Matija Bojović uhapšeni su u Nikšiću zbog sumnje da su pripremali ubistvo Ratka Koljenšića.

Anđelka Bojović (66) i Matija Bojović (35) uhapšeni su u srijedu uveče. Njima se na teret stavlja da su pripremali ubistvo Koljenšića. Izvori bliski istrazi navode da je u blizini Koljenšićeve kuće u naselju Kličevo primijećen automobil "panda" beogradskih tablica, u kojem su bile dvije osobe. Policija je odmah krenula u potragu i pronašla vozilo u kojem su bili Anđelka i Matija Bojović. U automobilu je pronađen i fotoaparat sa snimcima Koljenšićeve kuće.

Osumnjičeni su privedeni u Centar bezbjednosti Nikšić na saslušanje, ali pred inspektorima nisu htjeli ništa da kažu. Nakon privođenja Bojovića, policija je pretresla Matijinu kuću u Nikšiću, gdje je pronašla 20 metaka, kutiju od ručne bombe i dvije radio-veze.

Istražioci vjeruju da su Matija Bojović i njegova strina pripremali ubistvo Koljenšića, koji je u decembru prošle godine izašao iz pritvora i od tada je bio pod stalnim policijskim nadzorom zbog informacije iz bezbjednosnih službi da mu prijeti opasnost.

Ratko Koljenšić bio je u pritvoru sa Slobodanom Šaranovićem od kraja jula 2013. godine zbog sumnje da je organizovao ubistva Nikole Bojovića u Beogradu 29. aprila te godine i Miloša Vidakovića.

Šaranović je ubijen 11. marta ove godine ispred svoje kuće u naselju Dubovica. Ubice su iz BMW-a iz dva oružja ispalile skoro 30 metaka u njega.

Hapšenjem Anđelke i Matije Bojovića istražioci očekuju da će doći do nalogodavca i ubica Šaranovića. U okviru istrage o ubistvu Šaranovića saslušani su članovi barske kriminalne grupe na čijem čelu je bio pokojni Luka Đurović.

Oni su dali izjave u svojstvu građana i nakon ispitivanja su pušteni jer su imali alibi. Prema operativnim podacima crnogorske policije, pokojni Šaranović godinama je bio u ratu sa mafijaškim klanom Luke Bojovića (43), koji kontroliše "škaljarski klan" iz Kotora i ogranak barske kriminalne grupe pokojnog Luke Đurovića. Luka Bojović, rođeni brat ubijenog Nikole, je u španskom zatvoru, gdje služi kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja (arsenala) oružja i falsifikovanja isprave.

Profesorka slikarstva

Anđelka Bojović ove godine je navršila punih 35 godina rada kao profesorka crtanja i slikanja na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu. Ispratila je generacije i generacije studenata, četiri godine bila je i dekan fakulteta. Sada radi kao profesor, a i prorektor je Univerziteta umetnosti u Beogradu. I uz sve to slika. Njen pokojni muž Vuk Bojović bio je akademski vajar i stručnjak za primijenjeni marketing. Do kraja života 2014. godine bio je na čelu beogradskog zoološkog vrta "Vrt dobre nade". Stariji sin Anđelke i Vuka, Luka Bojović važio je za vođu "zemunskog klana", a trenutno služi 18-godišnju zatvorsku kaznu u Španiji zbog falsifikovanja dokumenata i držanja oružja. Mlađi sin Nikola ubijen je u aprilu 2013. godine. Bojovići imaju i kćerku Mariju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana