Крамарић: И мост код Градишке и Пељешки у интересу Хрватске

Срна
Крамарић: И мост код Градишке и Пељешки у интересу Хрватске

Бањалука - Генерални конзул Хрватске у Бањалуци Златко Крамарић изјавио је да је изградња пељешког моста и моста на Сави код Градишке у интересу Хрватске, те блокаду градње пељешког моста оцијенио као "неспретну политички игру за једнократну употребу".

Крамарић сматра да се блокирањем градње пељешког моста ни на који начин не брани бошњаштво.


Он каже да Хрватска има право да гради пељешки мост, али и да учествује у градњи моста на Сави код Градишке.

"И када је /предсједник Републике Српске/Милорад Додик говорио о томе да Хрватска има право градити жПељешацж, с пуним правом указује и на мост код Градишке. И један и други мост су у интересу Хрватске", рекао је Крамарић за "Независне новине".

Говорећи о Избором закону БиХ, он истиче да је став Хрватске да се држи духа Дејтонског мировног споразума, те да се не смије стварати осјећај да су једни задовољни, а други незадовољни, јер се тако тешко може остварити напредак.

"Мислим да се питање самог Изборног закона мора ставити у пуно шири политички контекст и да се, без рјешавања и неких других проблема у БиХ, Федерацији БиХ и Репблици Српској, ни тај проблем не може ријешити", рекао је Крамарић.

Он је оцијенио да се односи Срба и Хрвата стабилизују упркос негативним појавама којих повремено има.

"Оног тренутка када јавност буде престала насиједати на програмирана политичка затезања конопца, односи између Срба и Хрвата биће много релаксиранији. На крају крајева, ми смо упућени једни на друге, јер живимо једни поред других", рекао је Крамарић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана