Kosmajac pušten iz kotorske policije

vijesti.me
Kosmajac pušten iz kotorske policije

Kotor - Beograđanin Dragoslav Kosmajac, koga je premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao glavnog srpskog narko bosa, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, zbog sumnje da je falsifikovao isprave, pušten je iz policije.

Kako javljaju podgoričke "Vijesti", sa papirom preko lica kotorsku policijsku stanicu, u koju je prebačen iz tužilaštva, napustio je sa suprugom i još jednom mlađom ženskom osobom.

"Ovo je medijski linč naše porodice, naše dece... Molim vas, ostavite nas na miru", poručila je predstavnicima medija Kosmajčeva supruga i ušla u golf beogradskih registarskih oznaka, kojim su svo troje udaljili.

Dnevnik podsjeća da je Kosmajac (61) sinoć priveden na informativni razgovor u kotorsku policiju kao "bezbejdnosno interesantna osoba", a prvobitne informacije iz policije su ukazivale da će mu pripadnici MUP-a, najvjerovatnije, uručiti rješenje o otkazu boravka i zabraniti ulazak u Crnu Goru.

Kosmajac je juče ušao legalno u Crnu Goru, ali su u policiji odlučili da ga pozovu i saslušaju u svojstvu građanina za čije se ime vezuju brojne priče i kontroverze, koje su počele nakon što ga je Vučić označio kao glavnog srpskog narko bosa.

Izvori "Vijesti" su saopštili da je Kosmajac nakon dolaska na Crnogorsko primorje namjeravao da ode u svoju luksuznu kuću u mjestu Strp između Risna i Morinja, gdje je dva dana boravio i sredinom juna.

Njegov sin Lazar pušten je iz zatvora u Spužu početkom jula, nakon što je uhapšen, jer je pobjegao saobraćajnoj policiji, a kada je napustio zatvor obećao je da će napustiti Crnu Goru.

Kosmajac se u Bijeloj knjizi MUP Srbije iz 2001. pominje kao jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama.

Srpski mediji su objavli da su njegovo ime pominjali i svjedoci saradnici i optuženi u postupcima protiv Zemunskog klana, imenujući ga kao osobu od koje su pripadnici tog kriminalnog klana nabavljali drogu.

Navodno je povezan sa međunarodnim krijumčarima narkotika i u Južnoj Americi i ima uhodani kanal za krijumčarenje kokaina iz Turske, Bugarske i Makedonije, preko Crne Gore i Srbije, za zemlje zapadne Evrope.

Blizak je, navodno, i sa optuženim narkobosom iz Pljevalja, Darkom Šarićem.

Uprkos podacima koje o njemu ima policija, pišu "Vijesti", nikada nije bio uhapšen jer, navodno, policija protiv njega nikad nije imala dovoljno dokaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana