Космајац пуштен из которске полиције

vijesti.me
Космајац пуштен из которске полиције

Котор - Београђанин Драгослав Космајац, кога је премијер Србије Александар Вучић означио као главног српског нарко боса, након саслушања у Основном државном тужилаштву у Котору, због сумње да је фалсификовао исправе, пуштен је из полиције.

Како јављају подгоричке "Вијести", са папиром преко лица которску полицијску станицу, у коју је пребачен из тужилаштва, напустио је са супругом и још једном млађом женском особом.

"Ово је медијски линч наше породице, наше деце... Молим вас, оставите нас на миру", поручила је представницима медија Космајчева супруга и ушла у голф београдских регистарских ознака, којим су сво троје удаљили.

Дневник подсјећа да је Космајац (61) синоћ приведен на информативни разговор у которску полицију као "безбејдносно интересантна особа", а првобитне информације из полиције су указивале да ће му припадници МУП-а, највјероватније, уручити рјешење о отказу боравка и забранити улазак у Црну Гору.

Космајац је јуче ушао легално у Црну Гору, али су у полицији одлучили да га позову и саслушају у својству грађанина за чије се име везују бројне приче и контроверзе, које су почеле након што га је Вучић означио као главног српског нарко боса.

Извори "Вијести" су саопштили да је Космајац након доласка на Црногорско приморје намјеравао да оде у своју луксузну кућу у мјесту Стрп између Рисна и Мориња, гдје је два дана боравио и средином јуна.

Његов син Лазар пуштен је из затвора у Спужу почетком јула, након што је ухапшен, јер је побјегао саобраћајној полицији, а када је напустио затвор обећао је да ће напустити Црну Гору.

Космајац се у Бијелој књизи МУП Србије из 2001. помиње као један од најзначајнијих трговаца опојним дрогама.

Српски медији су објавли да су његово име помињали и свједоци сарадници и оптужени у поступцима против Земунског клана, именујући га као особу од које су припадници тог криминалног клана набављали дрогу.

Наводно је повезан са међународним кријумчарима наркотика и у Јужној Америци и има уходани канал за кријумчарење кокаина из Турске, Бугарске и Македоније, преко Црне Горе и Србије, за земље западне Европе.

Близак је, наводно, и са оптуженим наркобосом из Пљеваља, Дарком Шарићем.

Упркос подацима које о њему има полиција, пишу "Вијести", никада није био ухапшен јер, наводно, полиција против њега никад није имала довољно доказа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана