Колиндин кабинет о изјави Вучића: Ако политичари желе...

Танјуг
Колиндин кабинет о изјави Вучића: Ако политичари желе...

Кабинет хрватске предсједнице Колинде Грабар Китаровић реаговао је на изјаву српског предсједника Александра Вучића.

Вучић је рекао да је његова посјета Загребу планирана за крај ове године отказана јер је говорио истину о несталим особа, односно да је током посљедњег рата у Хрватској нестало више Срба него Хрвата.

У саопштењу објављеном у дјелу хрватских медија се наводи да Кабинет предсједнице Хрватске "остаје при ставу да у овом празничном периоду", када сви треба да буду посвећени својим породицама и најмилиијима, "не коментаришу политичке теме".

"За то ће бити времена почетком идуће године, када прођу и празници православних вјерника. Ако, пак, политичари ипак желе да шаљу поруке у вријеме празника, оне треба да буду неконфликтне и да доприносе међусобном разумијевању и решавању отворених питања", наводи се у саопштењу, које су медији углавном објавили у цијелости.

Једно од тих питања је, како се наводи, и питање несталих, које хрватска предсједница сматра не само политичким питањем већ прије свега хуманитарним.

"Сматрамо да су управо у ово божићно вријеме још више у мислима свих, посебно њихових породица које их још траже."

Предсједник Вучић рекао је синоћ у интервјуу Пинку да је увијек спреман за састанак с хрватском предсједницом Колиндом Грабар Китаровић.

Одговарајући на питање зашто је отказан његов посјета Загребу планирана за децембар ове године, Вучић је рекао: "Састанак с (предсједницом Колиндом Грабар) Китаровић ће можда бити, можда неће - ја сам увијек спреман".

Као могући разлог отказивања његове посјете, предсједник Вучић је рекао да би то могло бити зато што је говорио тај што је говорио истину о несталима, рекавши да је по њему истина да је више несталих Срба него Хрвата.

"Обмањивали су Хрвате о несталима, а ми смо израчунали да је више несталих Срба него Хрвата, па кад сам то тамо рекао на инаугурацији, сви су скочили на мене да сам четник и свашта још...", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана