Колинда се “обрушила” на Шешеља Хрватски медији: Он ти је помогао да постанеш председница

Танјуг
Колинда се “обрушила” на Шешеља Хрватски медији: Он ти је помогао да постанеш председница

Хрватска - Хрватски index.hr оцијенио је поводом осуда Колинде Грабар Китаровић на рачун Шешеља, да је она можда посљедња у Хрватској која има право на ту осуду.

Како тврди index.hr, управо јој је Шешељ помогао да постане предсjедница Хрватске.

“Оно што ради Шешељ који је у суштини 'ридикул', али и даље опасни 'ридикул', за сваку је осуду, но Колинда је можда посљедња у Хрватској која има право на ту осуду”, наводи Индекс, који сматра да је управо Шешељ помогао Колинди да побједи Иву Јосиповића на предсједничким изборима. Индекс своју оцијену заснива на гостовању Шешеља у хрватској телевизијској емисији “Бујица” 2014.

“Шешељ је тада изврсно послужио Колинди Грабар Китаровић својом изјавом да подржава Иву Јосиповића те да се 'диви' Весни Пусић. Сасвим пригодно, Колинду Грабар-Китаровић, тада још кандидаткињу за предсједницу и чланицу ХДЗ-а, није помињао”, наводи Индекс.

Хрватски портал додаје и да је Шешељ 2016. послије победје Китаровићеве на изборима, “прогласио себе кључним човјеком за промјену власти у Хрватској”.

- Довео сам на власт драгу Колиндицу”, рекао је тада Шешељ, подсећа index.hr.

Хрватска предсjедница огласила се поводом одржавања Конгреса СРС у Хртковцима и оцијенила да је “поражавајуће за Србију” (?!) што је дозволила одржавање тог страначког скупа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана