Кокаин из Јужне Америке пролази кроз црногорске и хрватске луке

Срна
Кокаин из Јужне Америке пролази кроз црногорске и хрватске луке

Подгорица - Кокаин, који се шверцује из Јужне Америке у Западну Европу, пролази кроз црногорске и хрватске луке, а једним дијелом шверца руководе шкаљарски и кавачки клан, рекао је члан Свјетске асоцијације шефова полиције Марко Ницовић.

Ницовић је навео да се они туку за територије и послове, и то не само у Црној Гори.

"Они се туку, дижу у ваздух и убијају једни друге и у Хрватској, Србији, Македонији, Босни, Словенији, Чешкој, Мађарској, Аустрији. Трагови мафијашких обрачуна ових група се вуку по читавој Европи", каже Ницовић.


Према његовим ријечима, брутални сукоби криминалних група из Црне Горе преливаће се у сусједне земље, посебно у Србију, преносе црногорски медији.

"Црна Гора је сувише мали простор за деловање криминалних група којима руководе људи са тих простора. Евидентно је да се сукоби из Црне Горе преливају у сусједне земље. Осим Србије, и у БиХ, Хрватску", каже Ницовић.

Ницовић сматра да је Србија угрожена, јер има доста испреплетаних личних и породичних веза између Срба и Црногораца, што погодује организованом криминалу.

"Треба узети у обзир да се граница између Црне Горе и Србије може прећи без пасоша, само уз личну карту, што погодује људима из подземља”, закључио је Ницовић.

Рат два најјача криминална црногорска клана, кавачког и шкаљарског, у претходне скоро три године однио је више од 20 живота. Они су сарађивали до 2013. године и нестанка више од 200 килограма кокаина из луке у Валенсији, након чега су почеле ликвидације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана