Kitarovićeva razočarana radom vladine komisije

Srna
Kitarovićeva razočarana radom vladine komisije

Zagreb - Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da je razočarana radom vladine komisije za „Agrokor“ i da vjeruje da će prestati da djeluje sada kada je pravosnažna optužnica protiv Ivice Todorića i ostalih u aferi u vezi sa ovim koncernom.

Ona kaže da je očekivala više odgovora od Komisije i da je razočarana njenim dosadašnjim radom.


„Očekivala sam da će biti ozbiljniji i da će biti manje politizovanja. Ukoliko bude nastavila sa radom, komisija mora biti usmjerena, prije svega, na utvrđivanje istine o žAgrokoruž, a ne na politizovanje, prebacivanje krivice i slično“, rekla je Kitarovićeva novinarima.

Ona ističe da svi žele da znaju što se dešavalo u „Agrokoru“ i da se utvrdi odgovornost.

„Činjenica je da podizanjem ove pravosnažne optužnice po zakonu prestaje rad komisije. Upozoravala sam na to da se zakon može promijeniti i Hrvatski sabor je donio odluku u tom smislu“, rekla je Kitarovićeva.

Ona je navela da je uvijek podržavala rad svih državnih institucija da se rasvijetli stanje u „Agrokoru“ i utvrdi odgovornost.

Kitarovićeva smatra da bi se iz svega morala izvući lekcija da se takve stvari više ne bi ponavljale, dodajući da su za to potrebna zakonska rješenja koja očekuje od Hrvatskog sabora.

„Prije svega tu je riječ o pravosudnom procesu i očekujemo da pravosuđe odigra primarnu ulogu, međutim Hrvatski sabor i sam može postaviti određene parametre“, rekla je Kitarovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana