Kitarovićeva na prijem pozvala neonacistu Velimira Bujanca

Srna
Kitarovićeva na prijem pozvala neonacistu Velimira Bujanca

Zagreb - Hrvatski predsjednik Kolinda Grabar Kitarović pozvala je na božićni prijem na Pantovčaku i neonacistu Velimira Bujanca, koji je osuđen zbog toga što je kokainom plaćao usluge prostitutki, piše portal "Indeks".

"Indeks" navodi da se Bujanec ranije fotografisao u nacističkoj uniformi, sa svastikom oko ruke, ali da to nije jedini primjer njegovog skandaloznog ponašanja.


Bujanec je zajedno sa takozvanim šatorašima, odnosno hrvatskim veteranima bio protiv privremenog gašenja lokalne televizije "Z1", nakon sporne emisije u kojoj je voditelj Marko Jurič pozvao Zagrepčane da se "čuvaju četničkog vikara dok hodaju Cvjetnim trgom".

"Indeks" navodi da je Bujanec prošle godine huškao svoje gledaoce i na glumca Renea Bitorajca, koji je zbog toga dobijao prijetnje smrću.

Bujanec je u svojoj emisiji "Bujica" govorio da su Bitorajcu deda i baba bili partizani i da su rođaci srpskog admirala Branka Mamule, te da je vlasnik njegovog stana ubijen u Beogradu nakon Drugog svjetskog rata.

On je rekao da je Bitorajac napisao i otpjevao pjesmu "Mi, Hrvati", u kojoj "vrijeđa crkvu, veterane, predsjednika, ministra kulture i hrvatski turizam".

U hajku na Bitorajca tada se uključio i portal desničarskog udruženja "U ime obitelji" Željke Markić, koji je tu "potjernicu" ponovio, objavivši i dio priloga iz "Bujice" u kojem je, između ostalog, jasno vidljiva adresa na kojoj Bitorajac živi sa suprugom i dvoje djece.

U svojim emisijama Bujanec se bavio i liderom srpskih radikala Vojislavom Šešeljom.

"Indeks" navodi da je Bujanec više puta osuđivan zbog iznošenja laži i kleveta, a u julu ove godine proglašen je krivim u privatnoj tužbi koju je protiv njega podnio bivši hrvatski ministar policije Ranko Ostojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana