Китаровић: Жао ми је због подјела, у Јасеновац идем у тишини

Танјуг
Китаровић: Жао ми је због подјела, у Јасеновац идем у тишини

Ријека - Хрватска предсједница Колинда Грабар-Китаровић изјавила је данас, поводом најаве представника мањина да ни ове године неће учествовати на званичној комеморацији жртвама усташког логора у Јасеновцу, да јој је жао због подјела по “идеолошким питањима” и непрестаног враћања у прошлост.

Грабар-Китаровић рекла је да ће у Јасеновац отићи у тишини да се “поклони жртвама”.

“Рекла сам да ћу ићи у Јасеновац на обиљежавање, ако сви заједно идемо. Ово нема смисла - сви обиљежавамо жртве, а свако на свој начин. Ја ћу ићи у тишини поклонити се жртвама јер оне то заслужују”, рекла је Грабар-Китаровић.

Она је нагласила да јој је “жао да се дијелимо по идеолошким питањима и да непрестано идемо у прошлост, а требало би да се усредсредимо на животна питања”, пренијела је Хина.

Говорећи о животним питањима, на која би требало усредсредити се, хрватска предсједница је рекла да су то питања радника “3. маја” и њихових породица, коопераната, Уљаник групе, па и свих фирми у Хрватској, како микро, малих и средњих предузетника, тако и великих државних подузећа, а о пензионерима, како је рекла, неће ни да говори.

“Доиста ме узнемирава да у средиште политичке расправе, у средиште живота Хрватске стављамо те подјеле”, рекла је Грабар-Китаровић, која је данас боравила у Ријеци.

Она тврди да “смо сви признали да су режими као што су фашизам, комунизам и нацизам били злочиначки”.

“Треба се поклонити свим жртвама”, навела је Китаровић.

Како је раније објављено, Српско народно вијеће придружило се представницима јеврејских општина и антифашиста који су потврдили да, четврту годину заредом, неће учествовати на званичној комеморацији жртвама усташког логора у Јасеновцу, 14. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана