Kitarović: Rafinerija nije jedini uzrok zagađenja u Slavonskom Brodu

Tanjug
Kitarović: Rafinerija nije jedini uzrok zagađenja u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izrazila je danas žaljenje zbog havarije koja se dogodila u Rafineriji Brod i posebno je uputila saučešće porodici poginulog radnika.

Kitarović je to rekla nakon sastanka sa predstavnicima ruskog Ministarstva ekonomskog razvoja i energetike, ambasadorom Rusije u Hrvatskoj i ministrom Tomislavom Chorićem, kao i predstavnicima Plinacroa i Crodudža.

Tema tog, inače, ranije zakazanog sastanka u Slavonskom brodu bila je "operacionalizacija i nastavak razgovora oko plinofikacije Rafinerije nafte Brod" sa sistema snabdijevanja plinom iz Hrvatske, a u skladu s dogovorom s najvišim vrhom Rusije "kako bi se smanjila emisija štetnih tvari i zagađenje vazduha" u tom gradu.

Ona je rekla da Rafinerija nije jedini uzrok zagađenja u Slavonskom Brodu, ali da je najodgovornija za "visoke nivoe sumporovodika i drugih zagađivača koji utiču na čistoću vazduha.

"Želim da izrazim žaljenje zbog havarije koja se dogodila noćas u Rafineriji Brod, a posebno saučešće upućujem porodici poginulog radnika", rekla je Kitarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana