Китаровић: Рафинерија није једини узрок загађења у Славонском Броду

Tanjug
Китаровић: Рафинерија није једини узрок загађења у Славонском Броду

Славонски Брод - Хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић изразила је данас жаљење због хаварије која се догодила у Рафинерији Брод и посебно је упутила саучешће породици погинулог радника.

Китаровић је то рекла након састанка са представницима руског Министарства економског развоја и енергетике, амбасадором Русије у Хрватској и министром Томиславом Цхорићем, као и представницима Плинацроа и Цродуџа.

Тема тог, иначе, раније заказаног састанка у Славонском броду била је "операционализација и наставак разговора око плинофикације Рафинерије нафте Брод" са система снабдијевања плином из Хрватске, а у складу с договором с највишим врхом Русије "како би се смањила емисија штетних твари и загађење ваздуха" у том граду.

Она је рекла да Рафинерија није једини узрок загађења у Славонском Броду, али да је најодговорнија за "високе нивое сумпороводика и других загађивача који утичу на чистоћу ваздуха.

"Желим да изразим жаљење због хаварије која се догодила ноћас у Рафинерији Брод, а посебно саучешће упућујем породици погинулог радника", рекла је Китаровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана