Karamarko: Osiguraću vladu bez Petrova, kamenčića u cipeli

Tanjug
Karamarko: Osiguraću vladu bez Petrova, kamenčića u cipeli

Zagreb - Predsjednik HDZ i prvi potpredsjednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko prvi put je nagovijestio da će Hrvatska dobiti vladu bez lidera Mosta Bože Petrova.

Karamarko je Petrova nazvao "kamenčićem u cipeli".

"Novi izbori nisu nikome u interesu jer Hrvatska ne može da priuštiti da se zaustave sve reforme koje smo pokrenuli u Vladi. HDZ je na čelu sa mnom dobio najveći broj zastupnika u Hrvatskom saboru, a prije mjesec dana 92.500 HDZ-ovih članova ukazalo mi je povjerenje da vodim stranku i iduće četiri godine", kazao je Karamarko za Jutarnji.

On je poručio da ih neće izdati, već će "preuzeti odgovornost i osigurati da Vlada, u kojoj će HDZ bez Bože Petrova kao kamenčića u cipeli, u punom smislu riječi pokrenuti prave reforme koje su potrebne Hrvatskoj", prenijela je regionalna tv N1.

"Budimo realni, ovo nije pokušaj izglasavanja nepovjerenja meni, nego cijelom HDZ-u, a onda i Vladi. Mi to Boži Petrovu i dijelu njegovih poslušnika iz Mosta nećemo dopustiti", poručio je Karamarko.

Karamarko je juče optužio manjinsku koalicionu stranku Most da zajedno sa SDP-om pokušava da sruši sadašnju vladu i na vlast vrati Zorana Milanovića i poručio da neće dopustiti da njemu ili HDZ-u presuđuju partijski sudovi.

Hrvatska vlada prije dva dana većinom glasova nije izglasala nepovjerenje Karamarku, dok su ministri iz Mosta nezavisnih lista i njihov lider Božo Petrov bili za nepovjerenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana