Kapetan Dragan ima pravo na pravnu pomoć Srbije

Srna
Kapetan Dragan ima pravo na pravnu pomoć Srbije

Beograd - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da Dragan Vasiljković, poznat kao kapetan Dragan, ima pravo na pravnu pomoć Srbije u postupku koji se vodi protiv njega u Hrvatskoj.

"Srbija, ukoliko se to od nje traži, u svakom sudskom postupku treba da doprinese fer i pravičnom suđenju", rekao je Nikolić na sastanku sa advokatom Draganom Palibrkom, pravnim zastupnikom kapetana Dragana.


Prema njegovim riječima, implicitni cilj optužnica podignutih protiv državljana Srbije za navodna djela počinjena tokom devedesetih godina prošlog vijeka jeste da se okrivi samo jedna strana u sukobu.

Nikolić je rekao da je krajnji cilj naplata ratnih reparacija i stigma na Srbiji i srpskom narodu, saopštila je Pres-služba predsjednika Srbije.

Advokat Dragan Palibrk obavijestio je predsjednika Srbije o pojedinostima u vezi sa suđenjem Draganu Vasiljkoviću i upoznao ga o problemima koje ima kao njegov branilac.

On je naveo da mu je u Hrvatskoj omogućeno da obilazi Vasiljkovića, da ima uvid u predmet i da mu daje pravne savjete, ali ne i da ga brani u splitskom sudu, što nije zabilježeno u savremenoj pravnoj praksi.

Palibrk je naglasio da čeka odgovor od Ministarstva odbrane Srbije na zahtjev da se dostave podaci o komandnoj strukturi tadašnje JNA u kninskoj tvrđavi i jedinica koje su učestvovale u napadu na Glinu.

Advokat je izrazio očekivanje da će ti podaci otkriti da kapetan Dragan nije bio nadležan za ta područja, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana