Капетан Драган има право на правну помоћ Србије

Срна
Капетан Драган има право на правну помоћ Србије

Београд - Предсједник Србије Томислав Николић рекао је да Драган Васиљковић, познат као капетан Драган, има право на правну помоћ Србије у поступку који се води против њега у Хрватској.

"Србија, уколико се то од ње тражи, у сваком судском поступку треба да допринесе фер и правичном суђењу", рекао је Николић на састанку са адвокатом Драганом Палибрком, правним заступником капетана Драгана.


Према његовим ријечима, имплицитни циљ оптужница подигнутих против држављана Србије за наводна дјела почињена током деведесетих година прошлог вијека јесте да се окриви само једна страна у сукобу.

Николић је рекао да је крајњи циљ наплата ратних репарација и стигма на Србији и српском народу, саопштила је Прес-служба предсједника Србије.

Адвокат Драган Палибрк обавијестио је предсједника Србије о појединостима у вези са суђењем Драгану Васиљковићу и упознао га о проблемима које има као његов бранилац.

Он је навео да му је у Хрватској омогућено да обилази Васиљковића, да има увид у предмет и да му даје правне савјете, али не и да га брани у сплитском суду, што није забиљежено у савременој правној пракси.

Палибрк је нагласио да чека одговор од Министарства одбране Србије на захтјев да се доставе подаци о командној структури тадашње ЈНА у книнској тврђави и јединица које су учествовале у нападу на Глину.

Адвокат је изразио очекивање да ће ти подаци открити да капетан Драган није био надлежан за та подручја, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана