Капетан Драган: Поступак монтиран из шовинистичких побуда

Капетан Драган: Поступак монтиран из шовинистичких побуда 21.09.2017 14:09 | Срна

Сплит - Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, изјавио је јутрос у завршној ријечи на суђењу за ратне злочине пред Жупанијским судом у Сплиту да је невин и да је цијели поступак против њега монтиран из шовинистичких побуда.

 "Ово нема везе са ратним злочином. Ово је опресивни фашистички прогон над Србима", рекао је Васиљковић.


Након опомене судије Дамира Ромца да не вријеђа, Васиљковић је оцијенио да овог процеса не би било када не би било фашизације у Хрватској.

Он је навео да је прва тачка оптужнице, која се односи на злостављање заробљеника у Книну, смијурија, преносе хрватски медији.

"Ратни злочин пре рата. Мени је то нејасно, а и правницима. Никада нисам имао никакве везе са затвором, нити контакт са затвореницима. Те њихове приче не могу се ничим потврдити", рекао је Васиљковић.

Он није желио да коментарише другу тачку оптужнице која га терети за смрт два хрватска војника, чији идентитет није познат.

"Човек вам је дао три изјаве које везе с везом немају. То су такве будалаштине. Тог човека у животу нисам видео, а ја сам на основу његовог исказа 12 година у затвору. Нигде тога у пракси западног света нема. И Алојзије Степинац био је у кућном притвору. Украли сте ми 12 година живота, а нови доказ је за малу децу", рекао је Васиљковић.

Говорећи о трећој тачки оптужнице да је командовао нападом ЈНА на Глину, Васиљковић је рекао да је већа шанса да је командовао Антом Готовином него ЈНА.

"Па ЈНА ме мрзила више него вас. Ја сам Глину напустио 27. јуна у 14.00 часова, а црква је срушена 30. септембра. Комично је то што пише. Испод сваког нивоа. Скандалозно", рекао је Васиљковић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица