Калић промијенио шест идентитета

Агенције
Калић промијенио шест идентитета

Подгорица - Најтраженији црногорски бјегунац Сафет Сајо Калић (45), током трогодишњег скривања од хапшења, промијенио је чак шест лажних идентитета, сазнају подгорички медији у врху Управе полиције.

Током скривања користио је два лажна косовска пасоша, али и фалсификовани документ са шаховницом, издат у Хрватској. Када је у понедјељак ухапшен у Бечу, код себе је имао косовски пасош на име Рифата Мурика (44) из Липљана. Портпарол Криминалистичко-обавјештајне службе Аустрије Марио Хејл саопштио је да су Калића у понедјељак ухапсили агенти на улици у петом округу Беча.

Портпарол аустријске полицијске службе није желио да открије са ким је Калић био за вријеме хапшења, али ни податак одакле је и када дошао у престоницу Аустрије.

Портпарол аустријске полиције је нагласио да Калић током хапшења није пружао никакав отпор и да се сада налази  у затвору Јозефштат.

Калић је осумњичен за прање 7,7 милиона евра, а вриједност одузете имовине процјењује се на 28 милиона евра. Калић је кум нарко-боса Дарка Шарића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана