Josipović: Razočaran sam desničarenjem Zorana Milanovića

Agencije
Josipović: Razočaran sam desničarenjem Zorana Milanovića

Zagreb - Bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović razočaran je dosadašnjim tokom kampanje koja se jednim dijelom, po njegovim riječima, pretvorila u vređanje.

Kako je naveo, posebno je razočaran ispadima lidera SDP-a Zorana Milanovića.

"Vidimo da se kampanja pretvorila u jedno pljuvatorstvo i to nije dobro. Posebno sam razočaran nastupima lidera SDP-a koji se upustio u jedno, ne samo desničarenje, nego i u jedan gard koji nije primjeren državniku", naglasio je Josipović ocjenjujući Milanovićevu retoriku posljednjih dana kao neodgovornu jer bespotrebno jača tenzije prema BiH i Srbiji.

Milanović je kritikovan u Hrvatskoj i regiji nakon što je u razgovoru s predstavnicima nekih braniteljskih grupa, čiji je transkript objavljen, srpsku vlast nazvao "beogradskom čaršijom, koja se ponaša bahato", te "šakom jada", za BiH je kazao da nije ni država.

Za odgovor Vesne Pusić na Milanovićevu retoriku, Josipović je rekao da je ona pogodila srž problema. Pusić je ocjenila da treba prestati s pretjerivanjem u odnosu na BiH i Srbiju, a srpski Zakon o univerzalnoj jurisdikciji treba ukloniti kroz bilateralne pregovore.

Što se tiče rezultata izbora Josipović očekuje sličan ishod kao i na prošlim izborima s nekim malim razlikama. Smatra je da je prošlo premalo vremena od prošlih izbora i da birači ne mijenjaju samo tako svoje mišljenje u osam ili devet mjeseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana