Jосиповић: Разочаран сам десничарењем Зорана Милановића

Агенције
Jосиповић: Разочаран сам десничарењем Зорана Милановића

Загреб - Бивши предсједник Хрватске Иво Јосиповић разочаран је досадашњим током кампање која се једним дијелом, по његовим ријечима, претворила у вређање.

Како је навео, посебно је разочаран испадима лидера СДП-а Зорана Милановића.

"Видимо да се кампања претворила у једно пљуваторство и то није добро. Посебно сам разочаран наступима лидера СДП-а који се упустио у једно, не само десничарење, него и у један гард који није примјерен државнику", нагласио је Јосиповић оцјењујући Милановићеву реторику посљедњих дана као неодговорну јер беспотребно јача тензије према БиХ и Србији.

Милановић је критикован у Хрватској и регији након што је у разговору с представницима неких бранитељских група, чији је транскрипт објављен, српску власт назвао "београдском чаршијом, која се понаша бахато", те "шаком јада", за БиХ је казао да није ни држава.

За одговор Весне Пусић на Милановићеву реторику, Јосиповић је рекао да је она погодила срж проблема. Пусић је оцјенила да треба престати с претјеривањем у односу на БиХ и Србију, а српски Закон о универзалној јурисдикцији треба уклонити кроз билатералне преговоре.

Што се тиче резултата избора Јосиповић очекује сличан исход као и на прошлим изборима с неким малим разликама. Сматра је да је прошло премало времена од прошлих избора и да бирачи не мијењају само тако своје мишљење у осам или девет мјесеци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана