Jandroković: Prihvatio sam poziv, uskoro idem u Beograd

Jandroković: Prihvatio sam poziv, uskoro idem u Beograd 13.02.2018 14:45 | Tanjug

Zagreb - Predsjednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković izjavio je danas da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o nizu tema, kao što su pitanja nestalih i zaštita nacionalnih manjina, te istakao da je prihvatio poziv i da će uskoro posjetiti Beograd.

Napomenuo je da susreta šefova parlamenata dveju zemalja nije bilo od 2010.

Predsjednik Vučić mu je, kazao je, prenio poziv predsjednice srpskog parlamenta Maje Gojković.

"Poziv sam prihvatio i uskoro ću posjetiti Beograd", rekao je Jandroković novinarima u parlamentu i dodao da je sa Vučićem razgovarao i o situaciji u jugoistočnoj Evropi.

Na pitanje šta misli o zahtjevu da se predsjednik Vučić izvini prije dolaska, Jandrković je rekao da ne želi to da komentariše jer nije učestvovao u pripremi posjete.

"Posjeta ima svoj sadržaj, dogovoren je čitav niz aktivnosti. Hrvatska zna što je bila istina, da je Domovinski rat osigurao slobodu i nezavisnost. Srpski predsjednik očito o tome ima neka druga razmišljanja", rekao je.

Upitan da li je u razgovoru stekao utisak da je Vučić ista osoba koja je 1995. govorila u Glini ili se promijenio, predsjednik Sabora je rekao da nije psiholog, već predsjednik Sabora, koji brani interese Hrvatske i nastoji da to čini na najbolli način.

"Smatram da je važno voditi dijalog, jer bez dijaloga nećemo riješiti nijedno bitno pitanje. Manje me zanima ko šta misli, zanimaju me interesi RH", odgovorio je Jandroković.

Govoreći o jučerašnjem protestu protiv posjete predsjednika Srbije na Trgu bana Jelačića, na kojem su bili i vodeći ljudi udruženja veterana i saborski zastupnici vladajuće HDZ, a koje je predsednica nazvala "marginalcima", Jandroković je rekao:

"Mi živimo u demokratiji, svako može izraziti svoje mišljenje, to se juče dogodilo, nisu ovo prvi protesti. Meni protesti ne smetaju".© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica