Јандроковић: Прихватио сам позив, ускоро идем у Београд

Јандроковић: Прихватио сам позив, ускоро идем у Београд 13.02.2018 14:45 | Танјуг

Загреб - Предсједник хрватског Сабора Гордан Јандроковић изјавио је данас да је са предсједником Србије Александром Вучићем разговарао о низу тема, као што су питања несталих и заштита националних мањина, те истакао да је прихватио позив и да ће ускоро посјетити Београд.

Напоменуо је да сусрета шефова парламената двеју земаља није било од 2010.

Предсједник Вучић му је, казао је, пренио позив предсједнице српског парламента Маје Гојковић.

"Позив сам прихватио и ускоро ћу посјетити Београд", рекао је Јандроковић новинарима у парламенту и додао да је са Вучићем разговарао и о ситуацији у југоисточној Европи.

На питање шта мисли о захтјеву да се предсједник Вучић извини прије доласка, Јандрковић је рекао да не жели то да коментарише јер није учествовао у припреми посјете.

"Посјета има свој садржај, договорен је читав низ активности. Хрватска зна што је била истина, да је Домовински рат осигурао слободу и независност. Српски предсједник очито о томе има нека друга размишљања", рекао је.

Упитан да ли је у разговору стекао утисак да је Вучић иста особа која је 1995. говорила у Глини или се промијенио, предсједник Сабора је рекао да није психолог, већ предсједник Сабора, који брани интересе Хрватске и настоји да то чини на најболли начин.

"Сматрам да је важно водити дијалог, јер без дијалога нећемо ријешити ниједно битно питање. Мање ме занима ко шта мисли, занимају ме интереси РХ", одговорио је Јандроковић.

Говорећи о јучерашњем протесту против посјете предсједника Србије на Тргу бана Јелачића, на којем су били и водећи људи удружења ветерана и саборски заступници владајуће ХДЗ, а које је председница назвала "маргиналцима", Јандроковић је рекао:

"Ми живимо у демократији, свако може изразити своје мишљење, то се јуче догодило, нису ово први протести. Мени протести не сметају".© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица