Izrael: Srbi su žrtve sramne zavjere sa leševima

Srna
Izrael: Srbi su žrtve sramne zavjere sa leševima

Beograd - Američki intelektualac i publicista iz Bostona Džared Izrael izjavio je da je takozvani masakr u Račku bio predstava koja je poslužila da bude donesena odluka o bombardovanju Srbije, a s krajnjim ciljem da samoproglašeno Kosovo dobije nezavisnost.

“Osim verifikatora Vilijama Vokera, ogromnu ulogu u tome da se opravda sramno bombardovanje suverene zemlje odigrao je i žHjuman rajts vočž, propagandna mašinerija koja se predstavlja kao najveća svjetska humanitarna organizacija”, rekao je Izrael za “Večernje novosti”.

On smatra da je izvještaj te organizacije od 29. januara 1999. godine bio pokriće za odluku o opravdanosti kriminalnog napada na SR Jugoslaviju, koji je uslijedio 24. marta.

“Novosti” navode da je Izrael bio u timu odbrane Slobodana Miloševića u Hagu, gdje je iznerviran neprekidnom propagandom i nasrnuo na Ričarda Dikera, jednog od šefova “Hjuman rajts voča”.

Diker je u holu suda vodio stalnu konferenciju za novinare promovišući, kako je istakao Izrael, svoje neistine, dok je istovremeno Milošević u sudnici jednog po jednog svjedoka utjerivao u laž demontirajući američke “humanitarce”, piše beogradski dnevnik.

Izrael je podsjetio da je akcija srpske policije u Račku počela u noći između 14. i 15. januara 1999. tako što je policija pozvala posmatrače OEBS-a da budu svjedoci antiterorističke akcije i njihova tri vozila bila su prisutna praktično od podneva.

“Sukob sa teroristima završen je 15. januara oko 15.00 časova kada su se preživjeli banditi povukli. Srpska policija i sudije napustili su selo pošto je pao mrak i počela paljba terorista sa okolnih brda”, naveo je Izrael.

Prema njegovim riječima, u Račak su tada ušli verifikatori, a cijelu akciju policije snimila je kamera “Asošijeted presa” koja je išla sa srpskom policijom.

“Presvučeni leševi albanskih civila pojavili su se dan nakon što je u selo stigao Voker”, ističe se u tekstu.

Izrael je naveo da je sa verifikatorima u selo ušao i novinar “Monda” Kristof Šatelo koji je kontaktirao sa seljanima i verifikatorima odmah pošto je paljba prekinuta.

Prema njegovim riječima, Šatelo je svjedočio kasnije da su svi bili saglasni da se sem bitke nije dogodilo ništa drugo, a laži su stigle sa Vokerom dan kasnije kada su se “pojavili” i leševi smrznutih ljudi, očigledno iste noći doneseni negdje iz šume gdje su ranije poginuli.

“Cijela priča podsjeća na Srebrenicu. To je bio već oproban, propagandni scenario”, zaključio je Izrael.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana